Smartlog v3 » Teenageproblemer » Druk i teenage årene
Opret egen blog | Næste blog »

Teenageproblemer

Blog om teenageproblemer

Druk i teenage årene

17. Sep 2010 09:47, Terapeuten

Danmark er i toppen blandt de lande der drikker mest alkohol. Vores forbrug er ganske vidst faldet lidt på det seneste, men det er stadig højt.

På typisk vis, vil regeringen ordne det med love og regler, for at dæmpe problemer, på samme måde som med rygere.

Jeg mener det er en forkert engangsvinkel. Det med mad og druk, er en del af vores samfund og opvækst. Det kan derfor ikke bare løses med forbud og hævede aldersgrænser.

Jeg synes vi skulle kigge på hvad de unge de foretager sig, når de ikke drikker. De bruger deres mobiler, internettet, ser tv og læser ungdoms magasiner.
Alle disse medier vrimler med historier om det ene og det andet ofte forbundet med alkohol.

Hvis du har en stor tvpakke, så prøv en aften at gå kanalerne igennem, og se hvor mange "fester" du kan finde. Det billede du kan få ud af det, er skræmmende. Det er programmer som paradise hotel, tidligere big brother etc. de unge ser, og i disse programmer der bliver festet løs.
Det virker måske bare som meningsløst underholdning, men underbevist er det jo et forebillede for vores børn og teenagere, som mener det må være acceptabel de opfører sig sådan.

 Medierne burder derfor reguleres, frem for et sæt regler og forbud. Det vil måske tage længere tid, men er det ikke bedre at vokse op i gode rammer, end at få tvunget det ned over sig fra den ene dag til den anden.

Relaterede